Milyen távmunkában reménykedhetünk?

Sokfélében!

Az otthonról végezhető munkák zöme adminisztratív jellegű feladatokból áll, vagyis olyan iparágakban és cégekben gondolkodjunk, amiknél sok a papírmunka, vagy a telefonálgatás, ügyféllel való foglalkozás.

Íme a lehetséges munkakörök közül néhány:
  • adatrögzítő
  • üzletkötő
  • szövegíró munka (újságírás)
  • fordítói munka
  • grafikus
  • informatikus
Ez csak néhány példa a teljes munkaidőben végezhető táv-munkakörökről. Természetesen számos további területen végezhető a munka otthonról, és reméljük, minél hamarabb 100%-osan kiszélesedik a paletta, hiszen a távmunkának nagyon sok előnye van, többek között a munkavállalók számára; gondoljunk pl. a mozgássérültekre, a kismamákra, a nyugdíjasokra.

De természetesen a munkaadóknak is előnyükre válna ez a fajta foglalkoztatás, hiszen a távmunkának  az energiatakarékosság mellett számos további előnye van.

A fenti munkakörök mellett nagyon sok pénzkeresési lehetőség rejlik az Interneten, melyek nem mind fix havi keresetet, hanem kisebb zsebpénzeket, jutalékokat fizetnek. Ha sok ilyet vállalsz és van rá időd is bőven, akkor többet kereshetsz vele, de olyat még nem hallottam, hogy valaki a luxus yachtjáról végezné a távmunkáját, szóval ezektől az alternatív megoldásoktól ne meggazdagodást, max. átmeneti "segélyt", vagy folyamatos fizetés kiegészítést várjunk - ez a színtiszta igazság!

Amíg az ember kényelmesen él abból a pénzből, amit keres, addig talán legyint az ilyesmire, de sajnos van az a helyzet, amikor napi 300 forintért képes egy munkáltató dolgoztatni, vagy a szemed láttára tépi szét azt a húszezrest, ami a te fizetésed lett volna! Sajnos ez mind-mind saját tapasztalat!
Ilyenkor azért elgondolkodtatóak azok az aprópénzek...

Ma már a blogolással, a fotóinkkal, kérdőívek kitöltésével, és a manapság egyre divatosabb affiliate programok használatával is lehet pénzt keresni, de sajnos ezeknek a 99%-a vállalkozóknak van kitalálva, nem azoknak, akik alkalmazottként szeretnének valahol távmunkában elhelyezkedni. Persze azért vannak kivételek, csak keresni kell. Az egyik ilyen az egykori gepelo.hu, ami ma már otthonrol.hu címen működik.

Náluk gépelési, fordítói, stb. munkákat lehet végezni otthonról, de sajnos nagyon keveset fizetnek. Én a gépelést próbáltam, ami legtöbbször hanganyagok hallás utáni gépeléséből áll, de volt már olyan lehetőség is, amikor beszkennelt, kézzel írt iratokat kellett begépelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése