Ingyenes orvosi vizsgálat?! Egy frászt!

Nyolcvan feletti nagyszüleimet már több ízben keresték telefonon mindenféle "jó ajánlattal". A legnagyobb trend a modern kori, telefonos zaklatásokban a "kisorsoltuk Önt", és az "ingyen orvosi vizsgálat". Szomorú, hogy ezek mindegyike (tisztelet a kivételnek, már ha van egyáltalán ilyen!) idős embereket célzó megtévesztés...

Az idősek teljesen más dimenzióban látják a világot, őket még leveszi a lábáról az udvarias hangnem, és elhiszik, hogy a személyükhöz beszél az üzletkötő, holott aznap az alany a 87-dik a listában. Sajnos a nagyszüleim sorra kapják ezeket a telefonokat, és velük együtt az állandó meghívásokat a különféle "ingyenes orvosi vizsgálatokra".

Persze, mi, az unokák tudjuk, hogy ezek mögött valami eladásra kínált, több százezres termék, vagy szolgáltatás lapul, és előbb, vagy utóbb kibújik a szög a zsákból, de sajnos a nagyszülők hajthatatlanok, hiszen "olyan udvarias" a telefonáló...

Az én nagymamámék nem mennek el ezekre a vizsgálatokra, de sajnos ennek csupán az az oka, hogy a nagypapám egészségügyi problémái miatt nehezen tud járni. Attól tartok, ha ez nem így lenne, akkor a nagyszüleim is elmennének ezekre a sz*rokra. Állítólag naponta több ilyen telefonáló hívja fel őket, ők pedig nagyon idegesek az effajta zaklatásoktól, udvariasságból mégsem küldik el őket a búsba. Ez egyáltalán nem játék! Nagypapámat nem szabadna kitenni ilyennek 2 szívroham után!!!

Mivel nagypapám nehezen tud járni, nagymamám pedig erején felül, egy személyben csinál mindent, amit kell. (Bevásárlás, gyógyszerek kiváltása, főzés, kézzel mosás, takarítás, stb. ) Mindkettejüknek kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem ilyen paraszt, agresszív cégekkel, és a sz*ros ajánlataikkal foglalkozzanak!

A legutóbbi ilyen telefonáláskor mi is épp ott voltunk. Csak azért nem írom le a telefonáló nevét, mert nem kifejezetten ő tehet arról, hogy a cég, ahol dolgozik, ilyen agresszív, erőszakos eszközökhöz folyamodik.

A neten böngészve cím alapján (VII. kerület, Thököly út 18.) a kamuhirdetes.hu oldalon megtaláltam az erről a cégről panaszkodók nem túl barátságos hozzászólásait. Egytől-egyig negatív véleményt írtak róluk, többen állítják, hogy a vizsgálat átverés, és többszázezres terméket akartak neki eladni, mert mindenféle betegséget "diagnosztizáltak" nála.

A fórumon már cégnevet is írtak: SPS Medical Product Kft. Ennek alapján megtaláltam a weboldalukat és a Facebook oldalukat is. A cég a fórumozók szerint állásajánlatokat hirdet az Interneten, jó ha vigyáztok velük, kedves álláskeresők!

Örömmel olvasnék ilyenfajta tapasztalatokat tőletek is! Óvjuk egymást a szélhámosoktól!

13 megjegyzés:

  1. Kedves Adrienn! Nagyön örülök, hogy megtaláltam a fenti írását. Engem (69 éves remélhetőleg egészséges nagymama vagyok) ma talált meg ez a cég - bár a hívásból, ameddig bírtam türelemmel hallgatni egy, a hangja után ítélve nálam kb. 10 évvel idősebb férfi zagyva beszédét - nem derült ki, hogy melyik cég, a címet mondta csak be. Az interneten sikerült a cím és a "kerületünkben az utóbbi napokban érproblémák miatt gyakran hívott mentők és a szívben és agyban lévő hajszálerek" (idézet a hívótól) mondatokból sikerült beazonosítanom a céget. Mivel már engem is, mint nagyszüleit, többen invitáltak telefonon ilyen, olyan vizsgálatra, ahogy szóhoz jutottam, közöltem, hogy nem érdekel az ajánlat. ERRE A "JÓL KÉPZETT" ÚRIEMBER BELEÜVÖLTÖTTE A TELEFONBA, HOGY AKKOR CSAK VÁRJAM OTTHON A MENTŐT és lecsapta a telefont. Sajnos eddig se telefonszámot, se e-mail címet nem találtam, ahol felháborodásomat elmondhatnám a cég vezetésének. Ha van ötlete, hol lehetne pellengérre állítani őket, várom válaszát. Üdvözlettel: Margit (sinelimit@t-online.hu)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Margit!

      Köszönöm hozzászólását, és sajnálom, hogy Önt is megtalálták a zaklatók. A cég weboldalán az üzleteink menüpontjukra kattintva több cím és elérhetőség is található: http://standardps.com/uzleteink/

      Saját véleményem szerint az egyetlen hasznos módja annak, hogy fellép velük szemben az ember, ha a beszélgetést felvesszük. Egyre többen nyúlnak ehhez a módszerhez. Érdemes felírni az üzletkötő és a cég nevét még a beszélgetés elején, és megkérdezni tőlük, hogy ki az ő felügyeleti szervük?! A felvétellel a birtokunkban meg tudjuk keresni a céget az Interneten, majd az elérhetőségükre tértivevényes levélben érdemes panaszt küldeni, hivatkozva a felvételre.

      Ha a cég rugalmas, utánanéz a dolognak, és válaszolni fog Önnek. Amennyiben nem, úgy annál könnyebb a Fogyasztóvédelemhez fordulni a felvétellel és az akkorra már átvett, aláírt panaszlevelünkkel. :)

      Az alábbi beszélgetés is tanulságos: https://youtu.be/EJ-P6gA9baU

      Nyugalmat, és jó egészséget kívánok Önnek, feltétlenül számítok a visszajelzésére, ha valami fejlemény van az ügyben!

      Törlés
  2. Remélem így már minden rendben lesz :)
    Pár hetet dolgoztam az SPS-nél, a Múzeum körút 37. szám alatt található (Kálvin téren) Loremed Egészségmegőrző Pontban, szerintük nem kerestem ott semmit, bár először a volt főnököm le gerinctelenezett, pár mondattal később meg már nem emlékezett rám, olyat is állított, amiről soha nem volt szó korábban……
    A telefonosoknál mindenki más szöveget használ, gyakori az "az Országos Valami megbízott minket, hogy 1000 budapesti lakosnak el kell végeznünk egy ilyen-olyan vizsgálatot....." vagy az "Emlékszik rám? 1 hónapja megbeszéltük, hogy felhívom ma magát és egyeztetünk egy időpontot...." (utóbbi elég kínos ha az illetőről kiderült, hogy évekkel ezelőtt meghalt, ugyanis nem szedik ki ezeket a listákból). Általában Loremed Pontot vagy Loremedica-t mondanak. A telefonszámok úgy kerülnek be a rendszerbe, hogy ezek az ügyfelek korábban voltak egy másik irodában és ott megadták a számukat. (Ez az iroda tavasz óta van.)
    Az értékesítőknek - akik szintén jutalékért dolgoznak az eladott készülékek után - nagyon sok agymosó meeting van, amin mindenkinek ott kell ülnie. Itt tárgyalási stratégiákat tanítanak, amik általában úgy néznek ki, hogy halálra kell rémiszteni a nyugdíjasokat, hogy haldokolnak, (volt aki nevetve mesélte, hogy úgy ráijesztett valakire, hogy az bevett egy Rivotrilt) majd rá kell venni, hogy vegye meg a készüléket. (Itt a gyerekekkel, unokákkal kell hatni. )Különböző módszerek vannak arra, hogy felmérjék az anyagi helyzetüket, egyik ilyen a "Mit dolgozik? ......Jaj az én xynom is azt dolgozza, és havi ennyit meg annyit keres....." Ezeken a meetingeken volt, hogy szószerint elhangzott, hogy "el kell szedni a pénzüket". Jellemző még, hogy az értékesítő, ki megy a tárgyalás közben egy pohár vízért, vagy a vezetőséggel tárgyalni, ilyenkor valójában azt beszélik meg, hogy milyen készüléket tudnának eladni az ügyfélnek. Ha az ügyfél meggondolta magát vagy vissza akarja kapni a pénzét azt „mentésnek” hívják.
    A biorezonenciás gép egy jelenlegi állapotot mutat, pl. ha valaki előző nap a kocsmába volt, akkor valószínűleg a májnál több keresztes eltérés lesz. Egyszer beszéltem egy ügyféllel, aki kipróbálta ezt a gépet, majd pár nappal később elment vérvételre és ott már semmi baja nem volt az adott szervével. Maguk a készülékek közül vannak, amelyek tényleg jók.
    A légkört pénzéhség, lenézés, agymosás, paranoia és besúgó rendszer jellemzi. Jóba lettem bent valakivel, erre kikérdeztek, hogy miről szoktunk egymás között beszélgetni, kiről mit mondott bent, stb., alig akartak elengedni, rendőrség is szóba került. Van egy pár fős állandó csapat, a többiek folyamatosan cserélődnek, ebből a csapatból volt, aki konkrétan megkérdezte, hogy „les***nám-e a vécében”. Bejelentés természetesen nincs egyből, megbízási szerződés van, elvárás az érettségi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm a hozzászólásod! Ez nagyon rosszul hangzik! Sajnos pont ilyenfajta telefonhívásokra gyanakodtam. Nagyon erőszakosok lettek az üzletkötők, és sajnos más cégnél is hasonló a helyzet. Nagyon utálom, ha egyszer nemet mondok valamire, és tovább próbálja fűzni a fejemet. Erről jut eszembe, szerintem a Miriale nevű céggel tapasztaltakról még nem is írtam. Na nemsokára azt is megírom, ott bugyikról volt szó, az is tanulságos!

      UI: Kérlek, az utolsó mondatodban javítsd az sz-betűs szót! Nem kell kitörölni, csak csillagozd ki egy részét, kérlek! Köszönöm! :)

      Törlés
  3. Nem tudom, mennyire él még a poszt, olvassa-e valaki a hozzászólásokat mostanában.
    A cég most álláshirdetésekkel nyomul.
    Ami zavaró, hogy sajnos olyan álláskereső portálokon, amelyeken tényleg komoly hirdetők is hirdetnek.
    Pontos címet nem árulnak el, csak körülírnak, de kis nyomozással minden kideríthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönjük a hozzászólást! Milyen munkakörben keresnek embert?

      Törlés
  4. Sziasztok!
    Ma találtam rá a hirdetésükre és én hülye, elküldtem az önéletrajzomat. :(
    Azonnal hívtak, majd behívtak állásinterjúra. Nem megyek el, viszont újabban üzletkötő, call center és személyi asszisztensi pozícióban hirdetnek facebookos csoportokban és komoly oldalakon. Megnéztem több hirdetésüket is, van amelyik egészségügyi menedzser asszisztensi, van amelyik 4 órás, van amelyik 8 órás. Én sajnos a Loremed Egészségközponttal beszéltem. De, köszönöm a Névtelen válaszolónak, hogy leírta a tapasztalatát, mert így már nem megyek el még az állásinterjúra sem. :)

    Üdv.: Mimóza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagyszüleim voltak itt vizsgálaton, s nagyon jó tapasztalataink vannak a helyről. Én belgyógyász vagyok, s imádom az alternatív kezeléseket. Gyógyszereket nem szívesen szedek. S a nagyszüleim is szeretik ezeket a készülékeket. Nem értem, hogy az emberek miért vannak ennyire kiborulva. Ez a hely pont hogy nem a lehúzásról szól. S ezt teszteltük is. Ha valaki megengedheti magának, hogy használjkn ilyen gépeket, az tegye meg. Külfölddön szinte csak ezeket használják. Kérek mindenkit, hasonlítsa össze, hogy ott milyen az egészség színvonala, és nálunk milyen. :)

      Törlés
  5. "Mindkettejüknek kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem ilyen paraszt, agresszív cégekkel, és a sz*ros ajánlataikkal foglalkozzanak! "
    A cél az lenne, hogy javítson az állapotukon, és nem egy plusz teher lenne. Nem logikus.
    Más. Kikérem magamnaknak a födművelők nevében, hogy a "paraszt" szót pejoratív értelemben használják. Úgyhogy a cikkíró egy hatamas minuszt kap, azaz jobb lett volna ha meg se írja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajnalka! Nagypapám azóta meghalt, de még mindig hívogatják a nagymamámat ha kell, ha nem! Ez főleg a temetés időszakában volt nagyon kellemetlen... Nagymamám még abban a korban nőtt fel, amikor fontos volt az illem, ezért nem akar udvariatlan lenni és lerázni őket. Ők viszont sokadszorra sem veszik a lapot, nincsenek tekintettel sem a korra, sem egyéb magánéleti helyzetekre. A cél pedig nem lehet az, hogy javítsanak valakinek az állapotán, hiszen nagypapám már nem él!!

      Ami a parasztot illeti, magam is paraszt vagyok, ezek után értsd ahogy akarod, mert én nem akadok fent ezen! Az idős emberek zaklatásán viszont annál inkább!

      Törlés
  6. Most hívtak, de nem kértem időpontot a "prevenciós ingyenes államilag támogatott vizsgálatra" Állítólag MRI alapon megy a vizsgálat a belvárosban, Loremed a nevük. Még visszahívnak időpontot adni, de hála ennek az oldalnak már nem dőlök be. Üdv!

    VálaszTörlés
  7. Az a gond hogy sok az a cég aki ténylegesen kisajtol mindent amit tud, de a LOREMED odafigyel mit csináljon.. Az a baj ti szerettek csámcsogni a mocskon és nem tudtok hinni és cselekedni :(

    VálaszTörlés