Valóban ingyenes a PayPal használata?

Igen, a PayPal számlanyitás ingyenes.

A kártyádat viszont le kell, hogy ellenőrizze a rendszer, ami annyit jelent, hogy a kártyádon keresztül levonnak a számládról egy kisebb összeget. Ez párszáz (400 Ft) forintot jelent, amit néhány napon belül vissza is utalnak neked, de akkor már a Paypal számládra.

Ezen felül a Paypal számládra érkező összegekért vonnak le egy minimális összeget, ami logikus, hisz az ő rendszerükbe szerzett pénzforgalom után vonnak le jutalékot. Érthetőbben fogalmazva: használtad, pénzt szereztél vele magadnak - tehát nekik is. Hiszen semmi sincs ingyen...

Azonban a PayPal számláról PayPal számlára érkező összegek után nem vonnak le semmit. Akkor sem, ha az összeg beérkezik, és akkor sem, ha te fizetsz valakinek.

A mobilszolgáltatók csomagjaiban is külön szerepelnek a hálózaton belüli és hálózaton kívüli percdíjak, ha erre gondolsz, talán így könnyebb megjegyezni, hogy hogy is van ez...

Szóval a PayPal számlanyitás ingyenes, amiért párszáz forintot a rendszer leemel a bankszámládról, majd feltölti az újdonsült PayPal számládra. Ezen kívül csak a beérkező összeg után vonnak le tőled jutalékot, és azt is csak akkor, ha "hálózaton kívülről", azaz nem PayPal számláról érkezik a pénz.

Amit eddig nem igazán olvastam sehol, pedig szerintem hasznos információ, hogy a PayPal számlád abban is különbözik a bankszámláktól, hogy a PayPal számládra forint, euró, és dollár, stb. is érkezhet, melyek mindegyike külön tételként szerepel a számládon. Ez azt jelenti, hogy külön-külön kell őket számon tartani, ugyanis a számlád egyenlege a különböző pénznemek összegéből tevődik össze.

Az Internetes vásárlás, a számláid befizetése PayPal számláról ingyenes, de ha pl. a megvásárolni kívánt termék ára forintban több, mint a forint egyenlegünk, akkor hiába a számlaegyenlegünk teljes összege, hiszen a webáruházban csak forinttal lehet fizetni. Nyugi, ettől még semmilyen kár nem fog érni, csak átutalod a bankszámládra az összegeket, legalábbis amennyire a vásárláshoz szükséged van.

Az átváltás viszont nem ingyenes! Ha pl. a PayPalról eurót utalunk forint számlánkra, az átváltásért sajnos levonnak valamicskét...

Remélem, segítettem, és azt az információt találtad meg, amit kerestél! Minden Paypal-ról szerzett tapasztalatodat örömmel fogadom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése