2015. március 5., csütörtök

Távmunka csalók: megtörtént esetek

Erősen gondolkodom, hogy a jövőben az ilyen tapasztalataimat cégnévvel, és mindennel együtt nyilvánosságra hozzam...

Adatrögzítő munkára kerestek embert...

A tanulópénzt befizettem, az összegre nem emlékszem pontosan, de párszáz forint volt, rózsaszín csekken. Tizenéves voltam. Adatrögzítő munkáról szóló hirdetés volt, további részleteket ígértek a pénzemért. 34 éves vagyok. A részleteket még ma is várom...

Photoshop ismerettel grafikust kerestek...

Az első ilyen az volt, amikor névjegykártya készítésre kerestek grafikusfélét Photoshop ismerettel. Az állásinterjún házi feladatot kaptam: csináljak néhány névjegykártyát, küldjem el nekik és a munkámat látva döntenek a felvételemről. A névjegykártyákat elkészítettem, a válaszukat még ma is várom...

Cikkírót kerestek...

Internetes magazin számára kerestek szövegírót. Referenciát és egy x karakter hosszú próbacikket kértek. Három választható témakör közül lehetett választani. A cikket megírtam, elküldtem, mire jött egy udvarias, de elutasító válasz, hogy sajnos nem ilyen jellegű cikkre gondoltak. Néhány hónap múlva teljesen véletlenül jutott eszembe az a cikk, és hogy rákeresek a Google keresőben. Szerintetek megtaláltam a cikket?!

Most már tudom, hogy ahol  nem elégednek meg a referenciával és próbacikket kérnek felvétel előtt, oda nem adom be se az önéletrajzomat, se úgy egyáltalán a jelentkezésemet!

Az átverések, a csalók tehát sokoldalúak, nincs az a munkakör, aminek hirdetései között ne lehetne találni gyanús, vagy egyértelműen csaló hirdetőt. Ha veled is történt hasonló, kérlek, oszd meg velem és látogatóimmal tanulságos történetedet! Ne rejtsük véka alá, ami megtörtént! Tudja meg mindenki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése