2015. június 27., szombat

Távmunka még távolabbról

A távmunka korábban már felsorolt, számos előnye közé sorolható az is, hogy amennyiben számítógépes munkáról van szó, akárhol végezheted. Így hát időközben vidékre költöztünk...

Az Internetes távmunka egyik elengedhetetlen feltétele az Internet méghozzá minél jobb. Így hát vezetékes, korlátlan Internetben gondolkodtunk, hiszen ez volt otthon is.

Nos, nem kicsit gyűlt meg a bajunk az itteni Internetszolgáltatóval, a Telekommal! Már a költözés előtt, még Budapesten megkerestük őket, és a kezdeti bizonytalanságuk hamar a remélt, magabiztos "beköthető" választ eredményezte. Az ostoba ügyfélszolgálatra itt nem is térnék ki, pedig lenne mit írnom...

Vártuk hát őket a megbeszélt időpontban, meg is érkeztek, de az Internetet nem tudták bekötni. A szerelők úgy távoztak, hogy "jövő héten jelentkezünk!". Nem jelentkeztek. Felhívtuk őket, mire közölték, hogy nem lehet nálunk bekötni az Internetet.

Tulajdonképpen itt vége is lenne a történetnek, de mivel vártuk a szerelők jelentkezését, és időközben pont az utcánk elejéig korszerűbbre cseréltek egy Telekomos légkábelt, (erősáramú kábel alól a föl alá fektették), ezért mi naivan azt hittük, a mi megrendelésünk okán történik a csere.

Nem így történt. Az ügyfélszolgálatra hiába telefonálgattunk, ők semmit nem tudtak, műszaki kollégával nem lehetett beszélni, így csak vártunk hülyén, és nem mertünk másik Internet után nézni, hiszen a Telekom kábel a házunk előtt megy el, az nem igaz, hogy arról nem lehet bekötni minket, gondoltuk... (Addig is Vodafone netjegyet használtunk és töltögettünk, ami mondhatom, igencsak pénznyelő, de jó megoldás a vészhelyzet esetére!)

Aztán egy véletlen beszélgetés folytán a szomszédtól kaptunk egy fülest, hogy korlátlan Internetért keressük az Arany Antenna Bt-t. Így is lett, és nekik hála tökéletesen működő, korlátlan Internetünk lett a megrendelést követő 24 órán belül. (A Telekommal a megrendelést követően kb. egy hónapig ment a huza-vona.) Soha többet Telekom!!!

Így most egy egész más környezetből, más szolgáltató nyújtotta Interneten keresztül dolgozom továbbra is otthonról. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése