2015. november 16., hétfő

A távmunka előnyei a munkáltatók számára

munkavállalók szemszögéből már írtunk a távmunka előnyeiről, most lássuk a másik oldalt. Vajon milyen előnyei lehetnek a munkáltató számára, ha otthonról végezhetik alkalmazottjai a munkát?

Hatékonyabb a munka otthonról

Magyarországon a munkáltatók valamilyen oknál fogva még azt gondolják, hogy az alkalmazottak akkor eredményesek, ha bent a munkahelyen dolgoznak. Pedig szerintem aligha érzi magát jobban bárki egy telefoncsörgésektől, pénztárgép-csipogásoktól zajos irodában, - ahol télen a légkondi miatt, nyáron a szellőztetés miatt kell küzdeni egyes kollégákkal, - mint a saját otthonában.

Az irodában az alkalmazottak egy része a cigiszünettel, kávészünettel, stb. lecsal a munkaidőből, alkalmanként traccspartit tartanak, és keresik azt, ahol lógni lehet a munka alól. (Persze tisztelet a kivételnek!) A távmunkás ezzel szemben folyamatosan pedálozik, igyekszik jól teljesíteni, hiszen szeret otthonról dolgozni, és szeretné megtartani ezt a lehetőséget.

Odahaza a munkát az alkalmazott a saját maga által kialakított, számára komfortos környezetben végezheti, kényelmes, saját székben, saját számítógépén.

Főszerkesztő munkatárs
Az otthoni munka költséghatékony

A munkaadó a munkavállalók számára irodahelyiséget bérel, bútorokat és számítógépeket vásárol. Ezek mindegyike pénzbe kerül, mindamellett, hogy az irodai víz, gáz és áram- és most már Internet használatot is bele kell kalkulálni a havi kiadásokba. Az otthoni munkával mindez megspórolható!

A távmunkás továbbá maga ossza be az idejét, így ha véletlenül kimarad pár óra, vagy csak szimplán a teljesítménybér miatt kérés nélkül túlórázik - teljesítménybér esetén a munkáltatónak ezt nem kell megfizetnie, mint az irodai munkások estében.

...hogy a munkahelyre utazás költségét már meg se említsem...

A távmunka energiatakarékos és környezetbarát

Egyre többet hallunk a globális felmelegedésről, és sajnos most már érezzük is a saját bőrünkön a szokatlanul nagy melegeket, és az egyre szélsőségesebb időjárást. Kánikulában az irodaházak légkondi használata nélkül elevenen megsütnék a dolgozókat, így elkerülhetetlen azok használata.

Ugyanezeknek az irodaházaknak óriási az energia fogyasztása, hiszen nem csak az irodákban, de a folyosókon, és az egyéb helyiségekben is biztosítani kell az áramot, elsősorban a világítást, téli időszakban pedig a fűtést. Ha az ilyen épületekben dolgozók mindannyian otthonról végezhetnék a munkájukat, az irodaházak fellélegezhetnének, sőt! Nem is lenne rájuk szükség.

Az alkalmazottak maguk fizetnék saját fogyasztásukat, az irodaház épületének helyén pedig parkokat lehetne létrehozni, ezzel növelve ezzel a városokban lassan teljesen eltűnő zöld területek számát. Ez egyike azon kevés megoldásoknak, amikkel tenni lehet a környezetért, és talán még a felmelegedés ellen is...

Bizalom és teljesítménybér

Otthonról végezhető munkák végzésekor sajnos a munkavállalók többsége bizalmatlan a munkavállalóval szemben. Ez borzasztó rossz érzés, hiszen az ember előfordul, hogy erején felül teljesít, mégsem bíznak meg benne. Pedig sokszor nem az alkalmazottban keresendő a hiba, hanem azokban a munkaadókban, akik nem tudják, hogy pontosan milyen munkát várnak tőlünk.

A munkavállaló munkáját rendszeresen ellenőrizni kell. Érdemes kialakítani egy normát; a munkavállalónak saját magának letesztelni azt, hogy egy elvégzendő feladatból adott idő alatt mennyit lehet elvégezni. Ennek alapján ki lehet alakítani a teljesítménybért is, azon kívül a későbbiekben ehhez fogja tudja viszonyítani azt, hogy a távmunkás mennyire link.

Bizalom nélkül a távmunka nem működik. Ha a főnök nem bízik a beosztottjában, az előbb-utóbb drámával fog végződni. Ez azonban nem történhet meg, ha a munkaadó tudja, hogy mit akar, milyen teljesítményt vár, és azt a munkavállaló képes elvégezni. Amennyiben a munka szúrópróbaszerűen ellenőrzésre kerül, nem alakulhat ki káosz sem, és ezesetben bizalmatlanságnak helye nincs.

Mindezeken felül ma már remek ingyenes lehetőségek állnak rendelkezésünkre táblázatok, dokumentumok közös szerkesztésére, így a távmunkástól a feladatain túl napi, heti, havi, stb. statisztikát is lehet kérni az elvégzett feladatairól, igény szerinti részletességgel.

Minden szempontból humánus megoldás

Az embereknek millió problémája lehet, ami miatt nem képes távoli munkahelyre utazni. Ez lehet betegség, családi probléma, és és egyéb szociális problémák. Az az ember, aki otthonról szeretné végezni a munkáját, nem feltétlenül munkakerülő, el kellene felejteni végre ezt az előítéletet. Továbbá átlagos, hétköznapi polgárok, családanyák is léteznek, akik ebben a formában képzelik el a munkavégzést.

Eddig is léteztek távmunkások, csak nem így hívták őket. Számos amerikai filmben láthattunk már írókat, amint legújabb könyvüket pötyögik az írógépbe. Egyes vállalkozók is otthonról dolgoznak, és több cégnél évtizedek óta alkalmaznak olyan üzletkötőket, ügynököket, akik szintén otthonról végzik a telefonos munkát.

Országunk a legkevésbé sem bővelkedik az akadálymentesített közlekedés, és az akadálymentesített munkahelyek számában, ezért a kerekesszékes, mozgáskorlátozott embereknek, és családjuknak szintén segítséget nyújtana, ha otthonról végezhető munkát találnának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése