2015. december 15., kedd

Ha saját, könnyen kezelhető weboldalt akarsz, akkor Wordpress!

Statikus html után WordPress: Ez ám az igazi felüdülés!


Az Internet megjelenésekor, aki nem volt programozó, egyik webszerkesztő szoftverrel kezdett el weboldalt készíteni, neki valamelyest szüksége volt a html kódok ismeretére is.


A WordPress kezelése gyakorlatilag ugyanilyen feladat sokszorosan leegyszerűsítve. Itt szintén egy programot kell kezelni, aminek ismereteit megfelelő idő és akarat ráfordításával autodidakta módon bárki elsajátíthatja, akár a sarki fűszeres is. Ahhoz azonban, hogy weboldalunk arculatát ne csak a hozzá letölthető sablonokkal lehessen színesíteni, egyedivé kell tenni, amit a html webszerkesztéshez hasonlóan itt is egy új nyelv parancsainak ismeretében fogjuk tudni megtenni A WordPress esetében ez a CSS stílusleíró nyelv.


A CSS használatára egyszerű halandónak nem lesz szüksége, ám ahogyan az igényeink is nőnek az oldal fejlesztését illetően, úgy idővel talán az új nyelvi parancsokba is belekóstolunk, és akár ki is tanulhatjuk azt. A CSS ismeretében WordPress weboldalaink nem ismerik a lehetetlent!

A Wordpress tartalomkezelő rendszer hivatalos weboldala, amely magyar nyelven is elérhető!
De miért épp a WordPress?


Mondhatnánk, hogy mert másik CMS-, azaz tartalomkezelő rendszereknél jobb, de nem mondjuk, hiszen minden ember más, mások az igényeink, stb. Ha keresgélni kezdesz, és összehasonlítod ezeket a rendszereket, elég biztonságos benyomást kelthet közülük az, amelyikről azt olvasod, hogy a Fehér ház is azt használja.


Mégis van olyan érv, ami ennek ellenére a WordPress mellett szól, és ez a bővítmények száma, ami a Drupal esetében 32ezer, míg a WordPress már több, mint 41ezer bővítményt tudhat magáénak. Vagyis a WordPress rendszerét használják a legtöbben, egyes források szerint a világ weboldalainak a 25%-át már a WordPress teszi ki.


A WordPress tökéletes megoldást jelent arra, hogy weboldalunkat a modern kor elvárásainak megfelelően átdolgozzuk. A CMS rendszerek közül van olyan, amelyeknek már a telepítése és a rendszer működésének megértése is bonyolult, míg a WordPress népszerűségének bizonyára az is az egyik fő oka, hogy bonyodalmak nélkül, mindössze 5 perc alatt telepíthető, ami alatt a rendszer már működőképes, és az oldal már szerkeszthető...

Hogyan lehet ezzel pénzt keresni?

A WordPress weboldallal önmagában nem lehet pénzt keresni, de számos olyan, pl. affiliate programban lehet részt venni, amibe ha regisztrálsz, akkor az affiliate program kínálta elemek oldaladba történő elhelyezésével már elindulhat a pénzkeresés, a cél mindig az, hogy minél több látogatód legyen! Ehhez, és a pénzkeresés könnyítésére is nagyon sok bővítmény áll a rendelkezésedre, amit ha letöltesz és bekapcsolsz, akkor működhet a dolog!

Ne felejtsük el azonban, hogy ezekkel a pénzkeresési lehetőségekkel csupán zsebpénzeket lehet keresni, megélni nem lehet belőlük! Aki álommunkával, nyugdíjas évekkel kecsegtet, az már gyanús! Az ilyen rendszerek használatához regisztrálnunk kell a különböző weboldalakon (a blogunkon több ilyet is találsz, legutóbb pl. a Vodafone indított egy ilyen programot), a regisztrációt követően pedig el kell helyezned a cég reklámját a weboldaladon! Ezzel aktiváltad a pénz keresés lehetőségét, innentől már csak a látogatóidon áll, mennyit fogsz keresni...

A regisztráció minden esetben ingyenes. Fizetős pénzkeresési lehetőséggel nem érdemes foglalkozni, azt hagyjuk meg a befektetőknek, vagy a naivaknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése