2015. december 18., péntek

Modern népbetegség: megfelelés vénába fecskendezve

Már megint a frász kerülget. Több, mint tíz éve járom a távmunka rögös, és nehéz útjait, ami újra és újra keresztút elé állít. Megfelel nekem ez az életmód? Biztos, hogy megéri ennyi áldozatot hozni a szabadságomért?! Akarom én azt, hogy reggeltől estig a megfelelni akarás diktálja az életemet?! Sajnos a távmunkásnak elkerülhetetlen, hogy megfeleljen...

Ma megint felbosszantott a közösségi oldalak által terjesztett, modern kori népbetegség, amit ma már aligha él ember, aki még ne kapott volna el... Csak az Internetet nem használó, idős emberek tudják elkerülni a közösségi oldalakon terjedő, veszélyes betegséget, ami egyáltalán nem válogat ember és ember között. A betegség mindenkit kortól és nemtől függetlenül elér, elég egy regisztráció hozzá, és máris áldozattá váltál, hisz:
 • megfelelsz, amikor profilképet töltesz fel, mert a legcsinosabbat választod, retusálod, stb.
 • megfelelsz, amikor posztolsz, mert úgy érzed, eleget kell tenned a közösséged élet követelményeinek
 • megfelelsz, amikor lájkolsz, mert akire irigy vagy, azt nem lájkolod
 • megfelelsz, amikor megosztasz, mert csak akkor teszed ezt, ha látod, hogy más is ezt csinálja
 • megfelelsz, amikor lopott képet posztolsz, hiszen sok lájkot akarsz szerezni a képpel
 • megfelelsz, amikor saját képet posztolsz, mert akkor nem akarsz lemaradni az aktuális trendről
 • megfelelsz, amikor utálod a másikat, mert a sajátoddal ellentétes véleményt mondasz, csakhogy jó fejnek tűnj
 • megfelelsz, amikor jelölöd a Facebookon, hogy kapcsolatban vagy
...a listát nagyon sokáig folytathatnám, de a legszörnyűbb, hogy van, aki ebbe akaratán kívül beleszületik. Miért nem veszi észre senki azt, ahogyan a közösségi oldalak kizsigerelik az embert?! Vajon hány kapcsolat áll, vagy bukik azon a marhaságon, hogy mindkét fél hajlandó-e bejelölni, hogy "kapcsolatban" van?!

Hát itt senki nem veszi észre, hogy a tizenévesek sorra öngyilkosságot követnek el, mert a példaképnek számító szülők gyűlölete a tinédzserkort is megfertőzte? (Tisztelet a kivételnek!)

Kedves következő generációk!

Bízom bennetek, és remélem, hogy a jövőben ti okosabbak lesztek annál, minthogy beszálljatok ti is ebbe a beteg mókuskerékbe, vagy legalább megtanultok majd kiszállni belőle! Fordítsátok valami hasznosabbra a szabadidőtöket, ne engedjétek, hogy eluralkodjanak rajtatok a kütyük, és örökre beszippantsanak magukba!

Remélem, ti nem szenvedtek majd "megfeleléskényszerben", és megmarad majd a saját véleményetek, és a személyetek. Nem akartok majd megfelelni a "köz"-nek, sem semmiféle normának, és életrevaló, talpraesett emberek vállnak majd belőletek!

Tiszta szívemből kívánom nektek, hogy lássatok még élő fákat, a fejetek felett elrepülő madarakat, és patakot az erdőben! Remélem, fogtok még labdázni a barátaitokkal, és kirándulni a hegyekben, fogjátok még érezni a hegycsúcson markolható, friss levegőt, fogtok még virágot szedni, és az eső illatát érezni!

1 megjegyzés:

 1. Igaz, de egy ilyen sanyarú családi életre, pluszban az igazi gyilkos kombó.
  amióta internet van, ez a világ van.

  VálaszTörlés