2016. június 17., péntek

Óvatosan a WP exportálással!


Miért lett egyszer csak 1 KB a mentés?
Amikor elköltöztettük a weboldalunkat, a WordPress admin felületén az export menüpont segítségével, szorgalmasan mentettük le az anyagainkat. Csak a költöztetéskor vettem észre, hogy a mentett .xml fájlok nem tartalmaznak semmit. Még épp időben vettem észre, mielőtt töröltem volna a régi tárhelyünkről a tartalmat.

A költözés előtt még pont jutott idő arra, hogy letöltsem az adatbázist a másik módszerrel; a phpMyadmin segítségével. Mint utólag megtudtam, a kapott .sql file egyébként is többet ment, mint a WP export féle .xml, erről itt írtam részletesen.

Nagy mákom volt, mert ha nem veszem észre időben ezt a problémát, akkor gyakorlatilag a teljes weboldal oda lenne! Az .sql fájllal nem volt gond, de elég macerás volt felrakni az új helyre.

A tanulság az, hogy nem szabad lustának lenni a mentéshez, ahogyan alkalmanként szúrópróbaszerűen az ellenőrzéshez sem! Az .sql file ellenőrzése könnyedén elvégezhető, csak be kell húzni a fájlt egy üres notepad dokumentumba. Ha hosszú kódsorozat jelenik meg az üres lapon, akkor valószínűleg minden rendben a mentett fájllal.

Sajnos azóta sem sikerült rájönnöm, hogy mi okozhatta ezt, ahogy arra sem, hogy a tárhely szolgáltatóm ügyet sem vetett a hónapokkal/évekkel?! ezelőtt bejelentett hibára, miszerint egy másik weboldal tartalmát a WP-n keresztül nem tudom exportálni. Valószínűleg ha akkor utánanéztek volna, nem fordult volna elő ez a szarvashiba, de nekem mázlim volt. Bízom benne, hogy te is még időben olvasod ezt a bejegyzést!

Ha esetleg van tapasztalatod, vagy tipped, hogy mi lehetett az oka a hibás exportnak, megköszönném, ha leírnád, szeretek tanulni! Az ex-tárhely szolgáltatóm azt írta, nem tudja nekem elküldeni az .xml-t, mert nagy méretű...

Az új tárhelyszolgáltatónál ezzel szemben mindenben segítettek, érezhető volt rajtuk a segíteni akarás, ezért nagyon örülök a költözésnek. Ha segítőkész, korrekt tárhelyszolgáltatót keresel, akkor őket válaszd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése