2016. december 22., csütörtök

Tönkreteszi az online Black Friday az emberek Karácsonyát?!

Hosszú idő után végre egy egész kicsit fellélegezhetünk, hisz itt a karácsony! Igen ám, de az ünnepeket megelőző, év utolsó napjaiban minden munkahelyen nagy a hajtás, mindenki ilyenkor akar ügyet intézni, csekket befizetni, vagy épp vásárolni.

A nagy hajtás alól persze a távmunkások sem kivételek, hisz ilyenkor az otthonról végezhető feladatok száma is megemelkedik.

Sok a megrendelés, a reklamáció és sokan már most a jövő évi fogadalmaik valóra váltására és az új évvel járó nagy változásokra, fejlesztésekre készülnek.

Az új évet mindenki tiszta lappal, korszerűbb megoldásokkal szeretné indítani, legyen szó bármilyen vállalkozásról.

Megvan, miért Fekete Péntek a Black Friday!

Csakhogy porszem került a gépezetbe! Az Amerikában évek óta népszerű, karácsonyt megelőző, Black Friday akciós napok hazánkba is betört, méghozzá nagyon szerencsétlen időszakban! Ugyanis ezzel párhuzamosan egyre többen fedezik fel az online vásárlásban rejlő lehetőségeket. Napról napra nő a webáruházak száma, ahol már nem csak a posta rúg labdába, hiszen az apróhirdető oldalak megtanították nekünk, hogy a futárszolgálatoktól sem kell félni.

A szerencsétlen párosítás idén olyan következményekkel járt, ami feltehetőleg sok család karácsonyát tette tönkre, hiszen kinek a webáruházzal kellett hetekig tartó küzdelmet vívnia, kinek a sorra kudarcot valló futárszolgálatások nehezítették a karácsonyi bevásárlását. Több napot áldoztunk a megrendelt és előre kifizetett! karácsonyi ajándékokra, a hiábavaló várakozások ismét felkorbácsolta az ország kedélyállapotát. A legrosszabbul azok jártak, akik nem tudnak gyermekeiknek karácsonyi ajándékot elhelyezni a fa alá, mert az nem érkezett meg szenteste előtt.

A Black Friday egy átok!

Megannyi idegesség közepette sajnos több webáruháznál is előfordult, hogy a megrendelt termékek sérülten érkeztek. Ez újabb idegesség és utánajárás mellett egyértelművé teszi, hogy a csere ajándékok nem fognak megérkezni karácsony estére. Persze a városiak még kapnak egy lehetőséget  a termék cserére és visszavásárlására, de vannak olyanok, akik több kilométerre laknak az áruháztól és autó híján esélyük sincs időben lerendezni a reklamált termék cseréjét, vagy átvételét.

Black Friday vagy bármi más, ha karácsony előtti akcióról van szó, a házhozszállítást jobb hanyagolni, mert nálunk ez a történet nem tud gördülékenyen működni. Egyes áruházak már tudják, mit jelent ez a nap, de sajnos a többség még csak most kóstolgatja a lehetőséget és sajnos sok kereskedő tisztességtelenül vesz részt benne.

Karácsony előtt ma már minden webáruháznak számolnia kéne a megnövekedett adatforgalommal, az ebből eredő szerver túlterheléssel, és a nyilvánvalóan teljesíthetetlen megrendelésszámmal, amit ilyen-olyan kifogásokkal egyes cégek nem tudnak teljesíteni. De tisztelet a kivételnek! Mert természetesen nem minden webáruház érintett.

Van ahol még az online fizetés sem működik!

Egy távmunkásnak senki ne magyarázza, hogy az online fizetésre nincs szükség! Míg nagyszüleink a ropogós papír- és csillogó fémpénzekről beszélnek, addig a távmunkás lassan már azt sem tudja, milyen pénzek vannak forgalomban, hisz szinte minden távmunkáért járó fizetés Interneten keresztül történik. Ez azt eredményezi, hogy sokan nem- vagy csak ritkán használnak készpénzt. Hogy is lehet, hogy az e-utalványok, a PayPal és a mobilfizetés korszakában még mindig van, aki nem fogad el online pénzt?! (Egyszerű átutalást sem!)

Mi idén több webáruházból rendeltünk élelmiszert, karácsonyi ajándékot és kisebb használati tárgyakat. A szomorú igazság az, hogy a nyolc webáruházból négyen teljesítették a kiszállítást hibátlanul, gördülékenyen, az ígérteknek megfelelően. Három nagy nevű webáruházból háromnál reklamálnunk kellett, hogy megkapjuk a kifizetett terméket, az utóbbival még most is viaskodunk!
Végül egy webáruházban semmilyen formában nem lehetett online fizetni. Ez utóbbinál el is álltunk a vásárlástól!

A Black Friday munkát adhatna a távmunkásoknak!

Sok webáruház hírlevelére fel vagyok iratkozva a karácsonyi akciók miatt. Közülük nem egynél olvastam a"még Karácsony előtt kiszállítjuk" ígéreteket, miközben a megnövekedett kiszállítási időről tájékoztatnak a weboldalukon. Ha igaz az, hogy a futárok nem bírják, ha igaz, hogy a futárcégek is lepasszolják a postának a csomagokat, ha igaz az, hogy nem győzik a futárok a kiszállítást, akkor miért nem vesznek fel további munkaerőt?! Tele van az ország munkanélküliekkel, ráadásul rengetegen keresnek otthonról végezhető munkát, most sokunkat lehetne foglalkoztatni!

Itt a remek alkalom a rengeteg panaszlevél feldolgozására, a közösségi oldalak kezelésére, hisz mindenki válaszra vár az érintett áruházaktól és a reklamációs levelek csak gyűlnek és gyűlnek! A megoldás közös érdekünk!

Ha véletlenül erre téved egy munkáltató, aki hajlandó távmunkában dolgoztatni az embereket, kérem, keressen meg privátban, szívesen elhelyezem a blogon a felhívását! Ha esetleg van olyan ismerősöd, akinek jól jönne a segítség akár otthonról végezve is, kérlek, hogy ajánld neki a Távmunkahely blogot! Köszönjük!

Ha pedig te magad is távmunkát keresel, nézz vissza hozzánk később, mert szeretnénk konkrét távmunka ajánlatokat megjeleníteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése