Hogyan szerezzünk sok olvasót a blogunkra?

Hogyan szerezzünk sok olvasót a blogunkra, és hogyan bírjuk hozzászólásra őket?

Ha blogunk van, tisztában kell lennünk azzal, hogy csak akkor fogják elegen olvasni, ha rendszeresen írunk bejegyzéseket. Főleg, ha pénzt is akarunk keresni, a lehető legnagyobb olvasótábort kell elérnünk írásainkkal.


A legeslegfontosabb, mindennek az alapja az, hogy minden nap írjunk oldalunkra, mi több, ha lehetséges, naponta több cikket tegyünk rajta közzé. Hiszen mit is várunk, ha nem írunk? Még a jelenlegi közönséget is elveszítjük, ha oldalunkra nem írunk rendszeresen, sőt, kihalttá is válhat, mert az elhanyagoltság látszatát fogja kelteni, ha a legutolsó bejegyzésünk több hetes-hónapos-éves.

Ha sikeresen feltöltöttünk egy bejegyzést, a következő lépés megosztani akár több közösségi oldalon is, például a Facebook-on, mert az egyik legjobb módja az ilyen portálok használatának az, hogy megosszuk gondolatainkat másokkal. Azok az emberek vannak előnyben, akik rengeteg ismerőssel rendelkeznek, tehát ha a blogunkat akarjuk népszerűsíteni, akkor indokolt ismerősi körünk szélesítése minden internetes felületen.

Nem is beszélve a rengeteg nyilvános csoportról, amelyek között a megfelelő célközönséget is megtalálhatjuk, hogy még nagyobb legyen a látogatottság. Tegyük fel például, hogy blogunk utazással kapcsolatos, amiben élményeinket tesszük közzé. Ebben az esetben olyan csoportokba csatlakozzunk, amik tele vannak utazás iránt érdeklődőkkel, akik biztosan nagyon szívesen olvasnák bejegyzéseinket. Ez az eset érvényes filmekre, könyvekre, és még számos témára, érdeklődési körre.

Ha saját történetünk van, amit blog formában teszünk közzé, szintén könnyedén megtalálhatjuk a nekünk való társaságot, mert a hozzánk hasonló bloggerek szívesen szövetkeznek egymással, azaz népszerűsítik egymás blogját, bejegyzéseit, megosztják egymással tapasztalataikat és tanácsokat adnak egymásnak.

Ezért érdemes ilyen körökben ismerkedni. linkeket megosztani.
Mondhatni, az internet határtalan, és ha ezt kihasználjuk, nagyon jól járunk, hiszen a látogatottság csak a facebook használatával milliósra növekedhet. Ha ilyen nagyok a vágyaink, márpedig miért ne lennének ekkorák, igazán el kell jutnunk az olvasóinkhoz azzal, hogy törődünk velük.

Ki kell mutatnunk, hogy érdekel minket a véleményük és tudni akarjuk, tetszett-e nekik a bejegyzésünk
Az emberek imádják az olyan írókat, akik érdeklődést mutatnak az olvasóik iránt, hiszen valódi személyt látnak az írás mögött, aki nem csak magának, magáért alkot. 

Ha azt akarjuk elérni, hogy az olvasók reagáljanak írásainkra, a posztot kérdéssel kell zárni, hogy a közösségi felületeken megadjuk a lehetőséget arra, hogy válaszoljanak.
Ha megtesszük ezeket az egyszerű lépéseket, könnyen szerezhetünk rengeteg olvasót, a blogunk gond nélkül fog pörögni. Kezd hozzá a népszerűsítéshez még ma!

Ha pedig nem tudnád, hogyan lehet pénzt keresni a bloggal, akkor itt egy jó módszer hozzá, a RitArt BlogZone.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése