2016. augusztus 15., hétfő

Összeszerelő munka otthonról? Létezik!

Összeszerelő munka otthonról

Még "pályakezdő" koromban történt. Amikor elvégeztem az általános iskolát, sehogyan se jutottunk dűlőre, hogy hol szeretnék tovább tanulni. Gimnázium lett a vége, de ettől függetlenül édesapám elvitt valami pályaválasztási tanácsadás félére.

Ha jól emlékszem, ott kaptam egy "mentort", aki személyesen kezelte az ügyeimet, és akihez talán hetente?! kellett visszajárnom. Rövidke kapcsolatunk nem sokáig tartott, mert engem egyáltalán nem érdekelt a tanácsadás, és semmi hasznát nem éreztem. Kizárólag a szülői unszolás volt az oka, hogy elmentem az amúgy regisztrált pályakezdőknek kötelező időpontokra.

A "randik" célja az volt, hogy megtaláljam, mit szeretnék kezdeni az életemmel, de ezt valahogy még az ügyintézővel együtt sem sikerült megfejtenünk. Persze nem csodálom, mert a tanácsadás annyiból állt, hogy egy kedves hölgy hetente egyszer meghallgatta, hogy mit szeretnék csinálni, majd a beszélgetésünk fényében minden héten összeszedett nekem néhány munkalehetőséget.

A listát együtt átnéztük, és kihúztuk közülük azt, ami szóba se jöhet nálam. Az általam elmondottak alapján: már akkor érdekelt az angol, a kézműves foglalkozások, a számítástechnika - ennek ellenére olyan munkalehetőségek voltak a listában, mint pl. Kinder tojás összeszerelés. Hmm...

Miért is kellett volna, hogy motiváljon az ő segítsége? Vagy a felajánlott munka? Azt kellett volna éreznem, hogy Igen, ez a helyes út, az én életem célja a Kinder tojás összeszerelés?! Nannneee! Néhány hét után azt mondtam, hogy köszi, majd én megtalálom, mi kell nekem!

Ez akkor, a kilencvenes évek végén egy létező összeszerelő munka volt, és ha jól emlékszem, otthonról lehetett végezni. De hol van ez már?! :)

Otthoni összeszerelő munka még

Szintén a kilencvenes évek tájékán volt egyszer, hogy párommal fizetés kiegészítésként jelentkeztünk egy összeszerelő munkára, ami otthonról végezhető munkaként volt hirdetve. Akkor már ismertük az összeszerelő munkák azon fajtáját, amik átverések voltak, tudtuk, hogy pénzt befizetni nem fogunk azért, hogy dolgozhassunk, tehát az olyan ajánlatokat messze elkerültük. Ez azonban más volt! Itt nem kellett fizetni...

Elmentünk személyesen is a munkaadóhoz, aki elmagyarázta, hogy mit kell csinálni. Fa elemekből és filcből kell összeállítani figurákat ragasztó segítségével. A leginkább a "Legkisebb Ugrifüles" c. meséhez tudnám hasonlítani őket, de nem tudom, hivatalosan mi a nevük. Ha a Gugliba rákeresel a "rugós fajátékra", valami ehhez hasonló játékokat kellett csinálnunk.

Sajnos ennél többet azonban nem tudok erről mesélni, mert bár az első adag játék elemeket elhoztuk, érintetlenül vissza vittük őket a munkaadónak. Sajnos akaratunk ellenére nem fért bele az időnkbe, hogy fajátékokat állítsunk össze. Persze jó pénzért szorítottunk volna rá időt, de nagyon keveset fizetett ez a munka, nekünk nem érte meg. Főleg tömegközlekedéssel átutazni a nyersanyagért a város másik pontjára...

Szóval egykor létezett távmunkában végezhető összeszerelő munka, és ma is létezik nagyon sok ilyen, de ezek többsége valamilyen alkatrész összeszerelő munka, amit gyárakban, raktárakban kell végezni. Nagy szerencse kell ahhoz, hogy kifogj egy otthonról végezhető összeszerelő munkát, de aki keres, talál! (Az otthoni csomagoló munka egyébként nagyon hasonló!)

Örömmel olvasnék saját tapasztalataidról az otthoni összeszerelő munkákat illetően! Tudom, hogy az ezzel a címmel hirdetett munkák zöme kamu, de itt kifejezetten a létező összeszerelő munkák érdekelnek. Segítségedet előre is köszönöm! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése