PayU: könnyű internetes fizetési mód a webáruházakban

Azt hiszem, az online kereskedelem a virágkorát éli! Pláne a távmunkásoknál! Alig, hogy lenyomták a torkunkon a futárok és az átvételi pontok, valamint a PayPal jelentését, most újabb fogalmakat kell megtanulnunk, ha webáruházból akarunk vásárolni. Ez pedig az online bankkártyás fizetés. Ilyen többek között a Wirecard, a Barion, a PayU

Az Internetes vásárlásoknál gyakran okoz bosszúságot a fizetési mód kiválasztása, hisz a lehetőségek száma olyan rohamosan gyarapodik, hogy ember nincs, aki ezt követni tudja. Márpedig az otthonról végezhető munka kapcsán nem árt, ha tisztában vagy ezekkel a rendszerekkel, mert aki teljesítménybérben dolgozik és meg akar élni a fizetéséből, gyakran rendel online.

Fizetési mód kiválasztása webáruházban


A készpénzes fizetés, az előre átutalás és az utánvét után egyre több webáruház engedi a PayPalon keresztül történő fizetést. Erről valószínűleg mindenki hallott már, ezért erre most nem térek ki. Itt írtam róla korábban.

Ha ezt a fajta fizetési módot választod egy megrendelésedben, akkor a webáruház rendszere fizetéskor bejelentkeztet a PayPal fiókodba, hogy jóváhagyd a fizetést. Ha PayPal számlánk van, és fedezet is van rajta, akkor az egyik legkönnyebb és legkényelmesebb fizetési mód a PayPalon keresztül történő fizetés, de ehhez PayPal számlával kell rendelkeznünk!

A PayU azonban nem a PayPal rendszerén keresztül történik! Nincs is köze a PayPal rendszeréhez. A PayU pontosan olyan, mint pl. egy pénztáros a Tesco-ban: ha a webáruházban, amiben vásárolsz, a PayU fizetési lehetőséget választod, a PayPallal ellentétben nincs szükséged semmilyen regisztrációra, csupán egy pénztárosra, aki jelenlétével megkönnyíti és "lerendezi" a közted és a webáruház közötti fizetést.

A PayU weboldalának kezdő oldala
A PayU arra jó, hogy a webáruház felületén könnyedén, öt lépcsős regisztráció, bejelentkezés, stb. nélkül tudjál vásárolni úgy, hogy a fizetéshez csupán az ehhez szükséges bankkártyád számát és bankkártyád ellenőrző kódját kell megadnod. Az adatok megadásakor az összeget leemelik a számládról anélkül, hogy beléptél volna a bankod online felületére!

Nem kell újabb fiókot regisztrálnod egy újabb cégnél, az online vásárláshoz csak a bankkártyádra lesz szükséged! A PayU tájékoztatása szerint sajnos "Nem minden bank által kibocsátott Maestro és VISA Electron típusú kártyával lehet interneten fizetni. Kérjük, érdeklődjön kártyakibocsátó bankjánál!" Ezért az első PayU-n keresztül történő vásárlás előtt nem árt konzultálni a bankunkkal!

Maga a PayU ezt így fogalmazza meg:

"Egy vezető internetes fizetési szolgáltató vagyunk, akiknek az a célja hogy gyors, egyszerű és hatékony fizetési folyamatokat kínáljunk a kereskedők és vásárlók számára. Folyamatosan arra koncentrálunk, hogy a kereskedők igényeit összeegyeztessük az ügyfelek vásárlási szokásaival. Ha valaki fizetést szeretne végrehajtani számítógépen, tableten, telefonon vagy akár offline, a több mint 250 fizetési opciónk gyors, egyszerű és biztonságos megoldást jelentenek."
Szóval ne ijedj meg tőle, mert gyerekjáték! Nem úgy, mint az OTP kártyás fizetés, amivel mindig bajom van, gondolom azért, mert nem az OTP-nél vezetek számlát. A bankkártyás fizetések (ahol fel van tüntetve a Maestro, Mastercard, Visa logo) viszont hasonlóan egyszerűen működnek, de ez bankfüggő!

A PayU fizetési felülete, amit a webáruházban kell kitölteni a "Megrendelés" gomb megnyomása előtt
Ha van véleményed, tapasztalatod az új fizetési lehetőségek bármelyikéről, szólj hozzá a cikkhez, mert örömmel olvasnánk róla!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése