2015. március 20., péntek

trnd.hu - otthoni terméktesztelés

A trnd Magyarország stratégiája és működése az összes általam ismert alkalmi távmunkát adó cégtől eltér. Ők a kérdőívezéshez hasonlóan a regisztrált "ügyfeleikből" szemezgetnek. A feltételeiknek megfelelő, a tervezett kampányukhoz szükséges korú, nemű, stb. tagoknak meghívót küldenek bizonyos projektekre. A meghívott fél eldöntheti, részt kíván-e venni az adott projektben.

Minden egyes projekt egy termék tesztelését jelenti. A termék tesztelése pedig annyit jelent, hogy miután regisztrálunk, több hétre, vagy akár hónapra rá megkapjuk a soron következő projekt meghívóját. Nem minden projekthez kapunk meghívót, ez az érdeklődési körünktől, megadott adatainktól, stb. függ.
Oral-B elektromos fogkefe és szóróanyagai
Tulajdonképpen több szűrőn kell átesni, mert miután regiztünk:
 1. Meghívót kell kapnunk, ami a megadott adatainktól függ.
 2. A meghívóra - amennyiben érdekel az induló projekt - reagálnunk kell.
 3. Ezután dől el, hogy a trnd.hu -t megbízó cég beválogat-e minket is az induló projektbe.
Ha minden szűrőn sikeresen átestünk, kapunk egy értesítést, hogy gratulálnak és üdvözölnek a projekt résztvevőjeként. Ezután postán kiküldik az előzőleg leírtakban ígért terméket a hozzá tartozó termék tájékoztatóval.

A történet itt nem ért véget, hiszen mi még semmit nem csináltunk, de a termék már nálunk van. Itt jövünk mi a képbe! A termékből általában többet is küldenek. A csomag átvételekor megkezdődik a küldetésünk:
 1. próbáljuk ki a terméket
 2. írjuk meg a trnd.hu -nak az ŐSZINTE! véleményünket
 3. beszéljünk másnak is a termékről, ha érdekli, adjunk neki is belőle
 4. a projekt közben, ill. annak zárásaként töltsük ki a kapott kérdőíveket, amiket e-mailben kapunk.
Gyakorlatilag mindössze aktívnak kell lenni mind a trnd.hu oldalán, mind a saját társaságodban, Interneten, mindenhol. Ahogy lehetőséged engedi, mindenütt beszélned kell a termékről és ajánlani azt. Ez lenne a terméktesztelés. Itt tehát nincs fizetés, helyette terméket kapsz ingyen, kipróbálásra és terjesztésre. Ez ha úgy tetszik, egyfajta barter...

Én eddig az alábbi termékek tesztelésére kaptam meghívót:
 • Dreher sör
 • Dove sampon és balzsam
 • Oral-B elektromos fogkefe
A fentieken kívül természetesen több meghívót is kaptam, de volt, amelyik projekt nem érdekelt, ill. volt, amelyikbe nem válogattak be. Ha érdekel a trnd Magyarország által ajánlott terméktesztelés lehetősége, írj nekem (képernyő jobb, felső oldala), hogy szeretnél egy meghívót a trnd-re!
Ingyen sör a munkánkért
Van egy másik, a trnd-hez nagyon hasonló weboldal, ahol szintén termékeket lehet tesztelni, ám ott csak "egy falat" termékmintákat küldenek a tesztelőknek. Az Everyday me közösségi oldalnak semmi köze a távmunkához, a terméktesztelés náluk mindössze annyit jelent, hogy időközönként lehet jelentkezni felkínált termékek kipróbálására, amiből postán mintát küldenek az érdeklődőknek.

2 megjegyzés:

 1. Miért van az hogy el kezdem kitölteni a kérdőívet és megszakítják hogy nem felel meg az én korcsoportomnak ,majd keresnek másik ajánlatot és hiába vártam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kérdés nagyon jó, ez szerintem se túl korrekt! Bár itt valószínűleg nem a trnd Magyarországra gondoltál, mert náluk termékeket lehet tesztelni (jelenleg is), sajnos tudom, hogy a kérdőíves vállalatok között van, aki ilyen szempontból kissé túlfeszíti a húrt. Ez tényleg elég bosszantó, de sajnos én nem tudom a helyes választ, hisz én is szenvedője vagyok az ilyen kérdőíveknek. Ami engem bosszantani szokott, arról előbb-utóbb leiratkozom, mivel sok ilyen lehetőség van az interneten és csak azokkal foglalkozom, ami megéri a ráfordított időt. Az olyan piackutatókkal pl., amik csak "nyerési lehetőséget" nyújtanak a kitöltött kérdőívekért, alapból nem foglalkozom. Ha bármi egyébben tudok segíteni, nyugodtan írj nekem, de a feltett kérdésedre maga a piackutató cég tud neked válaszolni! :)

   Törlés