Mobrog.com - kérdőívezés otthonról

A mobrog.com a többihez hasonlóan kérdőíves alkalmi munka. A Mobrog átlagosan 2-300 forintot fizet egy-egy kérdőív kitöltéséért, de vannak olcsóbb, ill. drágább kérdőívek is. Olyan is volt, amikor egy kérdőívért közel ezer forintot fizettek. (Ez mondjuk elég ritka.)

Ezek az összegek persze nem kerülnek azonnal kifizetésre, hanem itt is, mint más piackutató cégeknél, egy virtuális számlád van, ahol a kérdőívekért kapott forintot gyűjteni tudod. Ha még nincsen Paypal számlád, akkor a mobrog.com - on történő regisztrációdat megelőzően nyitnod kell egy Paypal számlát, mert a Mobrogon a kifizetés Paypal számlára történik.
A mobrog.com címlapja
A kifizetési határ 1500 Ft. Ezt az összeget kell elérni ahhoz, hogy kezdeményezhesd az összegyűjtött 1500 Ft kifizetését Paypal számládra. Nekem eddig egyszer jött össze ez az összeg, de nagyon örültem neki.

Ha érdekel a lehetőség, természetesen fizetned semmit sem kell, hogy a kérdőív kitöltők közé kerülhess, csupán regisztrálnod "kell" ezen a címen. A regisztrációt követően alkalmanként kapsz majd egy emailt, amiben egy-egy linkre kattintva tudsz majd kérdőívezni.

Sajnos ritkán jön tőlük munka, kevés a kérdőív, de ha a korod, nemed, stb. alapján beválogatnak azok közé, akinek a véleményére kíváncsiak, akkor te is fogsz kapni emailt.

Sok piackutató cégnél előfordul, hogy a kérdőív megkezdésekor, néhány kérdést követően azt írják, hogy nem vagy alkalmas az adott kérdőív kitöltésére, vagy már túl sokan töltötték ki a kérdőívet. Ez ilyenkor nem csalás, vagy hasonló, csupán nem nem a hozzád hasonló emberek válaszait keresik, vagy nem voltál elég gyors.

Kérdőíves munkára ugyanis nagyon sok jelentkező van, de a kérdőíveket meghatározott korú, nemű, érdeklődési körű jelentkezők töltheti csak ki. A kész kérdőívekből a piackutató cég statisztikát készít a megrendelő számára, ehhez azonban egy idő után elegendő kérdőív készül el, hiszen ennek a száma is meg van határozva.

Szóval ne aggódj, ha véletlenül ilyet írnak neked, attól még később fog jönni kérdőív! Hasonló alkalmi munkát ajánl még pl. a marketagent is, ők szintén piackutatással foglalkoznak.

11 megjegyzés:

  1. Mobrog! Korábban legalább kétszer kikértem 1500 forintot. Az utóbbi időben legalább 20 felmérésből dobott ki. A beérkezés után 10 másodperccel már nem jó az oldal. Naponta küld egyet, majd pár perc után kidob, ok nélkül. Nem ma kezdtem. Írtam már nekik, de nem válaszolnak. Ez az oldal Scam azaz csaló. Egy ideig működött, most már nem. A marketagent szintén egy nulla oldal. Ott is többször kikértem pénzt, de az utóbbi félévben hírüket se hallani, tavaly egy felmérést 2 hónap alatt írt jóvá. Globaltestmarket, na ők legalább kiküldtek egy 50 dolláros csekket, amit sikeresen beváltottam, de ezt is egy év alatt gyűjtöttem össze. A felmérés oldalak haldokolnak, sőt hasonlóan csalók mint a legtöbb ptc oldal.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ashe Corven! Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat! Szerencsére én nem ezt tapasztalom, bár én most jelenleg a Daedalus oldallal küzdök a 3000 forintomért. Igen, valóban sokáig kell gyűjteni ezeket az aprópénzeket, de annál nagyobb az öröm, amikor azzal szembesülsz, hogy nemhiába "dolgoztál" velük, és tényleg kifizetik a pénzt. Sajnos engem is sok felmérésből dobnak ki, de úgyis visszamászok az ablakon! :) Sajnálom, hogy a két említett céggel meggyűlt a bajod, ha segíthetek bármiben, kérlek, jelezd! Él még a fiókod a Mobrognál?

    VálaszTörlés
  3. Sztem nem poén ha küzdeni kell a pénzért amit elvileg megkerestél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia rena21! Köszönöm a hozzászólásod! Sajnálom, ha ilyen tapasztalatod van a céggel. Leírod, hogy pontosan mi történt?

      Törlés
  4. Kedves Adrienn Balázs! Fél éve töltögetek kérdőíveket a Mobrognak és nagyon sokszor az esetek kb 80%-ban a félig kitöltött kérdőív után dobott ki. Mivel rááldoztam az időmet ez nagyon dühítő volt. Az elmúlt héten benéztem a fiókomban, hogy vajon mennyi az egyenlegem, emlékezetem szerint 8-10 felmérést töltöttem ki eddig, úgy emlékeztem, hogy kb már elérhettem az 1500 Ft-t. Mit látok? 2 db-ot számoltak el, az utolsó kettőt a régebbieknek sehol nincs nyoma. Az oldalukon nem találtam sehol elérhetőséget. Olyan szívesen írnék nekik aktuális vérmérsékletemtől függően egy meleg hangvételű levelet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnálom, hogy így jártál, én minden kérdőív után megnézem, hogy jóváírták-e az egyenlegemen a beígért összeget/pontszámot. Soha nem volt még gondom ezzel. Viszont való igaz, hogy sok az olyan bosszantó kérdőív, amikor néhány kérdés után azt írják, hogy nem feleltem meg valamiért a kérdőív kitöltéséhez. Ilyenkor én is bosszankodok, de sajnos ezt le kell nyelnem, ha azt akarom, hogy kifizessék az 1500 forintot. Én mindig megnézem az érkező e-mailekben, hogy mennyi idő a kérdőív kitöltése, és mennyi pontot adnak érte. Olyan kérdőíveket pl., ahol csak nyerési lehetőséget adnak a kitöltésért cserébe, be sem vállalok. De a Mobrog kifizet, csak el kell érni a kifizetési határt. Az elérhetőségük egyébként a Rólunk > Kapcsolat menüpontban található, írd is meg nekik, ha valamilyen gondod van, mert mindannyiunk javára válik, ha esetleg javítanak a tapasztalt hibákon. De igazad van, az valóban bosszantó, amikor több kérdésre válaszolva jelzik, hogy mégsem tölthetem ki a kérdőívet. A pontszámok egyébként változóak, ahogyan a kérdőívek hosszúsága is...

      Törlés
  5. Szeretnék segítséget kérni nekem nincs külön Pay Pal számlám és szeretném folyószámlára ki kérni a jutalékomat hogyan tudom ezt megtenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet! A kifizetéshez PayPal számla szükséges, de ettől nem kell megijedni! Ha összejött a szükséges pontszám, akkor érdemes megnyitni a PayPal számlát! Ez csak néhány kattintás az egérrel és pár nap türelem! Nagyon fontos, hogy a mobrog regisztrációkor megadott emailcímnek azonosnak kell lennie a PayPalon regisztrált email címmel! Nyugodtan írj nekem privátban, ha szükséged van segítségre! :)

      Törlés
    2. En csinaltam paypal szamlat csak nemtom hogy kel kitolteni kuldenenek nekem egyet ki toltve

      Törlés
  6. MOBROG elmehet a jó francba!!
    Ma 6 felmérést kezdtem el,a felénél kidobott hogy Ön nem felel meg a kritériumoknak?
    20 perc a semmiért?Na de kérem akkor Ki felel meg?
    Köszönöm soha többet tesztkitöltéses csaló oldal.
    Aki teheti kerülje messzire el.

    VálaszTörlés
  7. MOBROG elmehet a jó francba!!
    Ma 6 felmérést kezdtem el,a felénél kidobott hogy Ön nem felel meg a kritériumoknak?
    20 perc a semmiért?Na de kérem akkor Ki felel meg?
    Köszönöm soha többet tesztkitöltéses csaló oldal.
    Aki teheti kerülje messzire el.

    VálaszTörlés